Wat zit er in water

 

Wat zit er in water dat geen water is?

 

Mineralen

 

Hebben we mineralen nodig? Absoluut! Moeten we die uit het water halen? NEE! Waarom niet? Omdat er mineralen en mineralen zijn. We hebben inderdaad veel calcium, magnesium,... nodig, maar die kunnen we niet uit ons drinkwater opnemen, net zoals we ook geen spijkers bij onze muesli kunnen gooien om ons ijzergehalte op te krikken! Verschillende wetenschappers toonden aan dat de "anorganische" mineralen uit water (die recht uit de grond komen), zeer moeilijk opneembaar en dus eerder belastend zijn voor ons lichaam. Denk maar aan nier- of galstenen of ader”verkalking”.
Enkel planten kunnen de anorganische mineralen opnemen en met behulp van de zon (fotosynthese) omzetten in organische mineralen. Om aan onze mineraalbehoefte te voldoen moeten wij als mens veel groenten en fruit eten, die organische mineralen bevatten en wel worden opgenomen door onze cellen.

 

 

Nitraten

 

Dit zijn lichaamsvreemde stoffen. Maw ze horen niet horen thuis in ons lichaam en krijgen we best zo weinig mogelijk binnen. Toch worden ze in leiding- en flessenwater toegelaten, omdat ze gewoon niet weg te denken zijn uit onze Westerse landbouwbeschaving. Nitraten op zich zijn niet gevaarlijk, maar in de zure omgeving van onze maag kunnen ze zich omvormen tot nitrieten en zo tot nitrosamine, een belangrijke kankerverwekker. In het bijzonder voor babies kan dit acuut gevaarlijk zijn, maar ook voor volwassenen zijn op lange termijn schadelijke gevolgen niet uit te sluiten.

 

 

Pesticiden en chemicaliën

 

Dit zijn vermoedelijk belangrijke oorzaken van verschillende auto-immuunziektes, waar onze specialisten nog steeds geen raad mee weten. Het is een zeer moeilijke en dure aangelegenheid deze op te sporen, laat staan te elimineren. Ook moeder natuur weet zich geen raad. Zo zitten er in onze grond en dus in ons water nog bestrijdingsmiddelen die in de jaren ‘60-‘70 intensief werden ingezet, maar later werden verboden, omdat ze zo kankerverwekkend bleken te zijn. Die stoffen zullen jammer genoeg nog decenialang in ons milieu voorkomen.

 

 

Plastiek

 

in de PET-flessen zitten hulpstoffen (ftalaten en fenolen) die kunnen oplossen in het water en er ook van verdacht worden kanker te veroorzaken. Het beste blijft water te drinken uit glas

 

 

Medicijnen en hormonen

 

Wat gebeurt er met al die medicijnen, de pil, antidepressiva,... die we slikken? Die plassen we weer uit... dus die komen zo weer in onze waterkringloop terecht. Maar de waterwet schrijft hierover niets voor, maw ze moeten er niet worden uitgefilterd! Al verschillende artikels werden gepubliceerd waaruit bleek dat we allemaal aan de Prozac zitten en het met de mannelijke vruchtbaarheid niet zo goed gesteld is met al die oestrogenen in ons drinkwater.